
Tuzla Kürtaj
İstenmeyen gebeliği sonlandırmak isteyen kişiler kürtaj yaptırmaktadır. Kürtaj işlemi ciddi bir süreçtir. Kişilerin bu işleme hazırlıklı olması gerekir. Kürtaj öncesi kişi yaklaşık 3 saat boyu yiyecek ve içecek tüketmemelidir. Tuzla kürtaj yaptıracak kişi gerekli sağlık taramalarını yaptırması gerekir. Kürtajdan önce yapılan muayeneler kürtajın rahat geçmesini sağlar. Doktor, kişinin sağlık durumunu bilerek operasyona girer. Doktor kürtaj öncesinde gerekli bilgileri ve merak edilen soruların cevaplarını verir.
Kürtaj İşleminin Aşamaları Nelerdir?
Kürtaj işlemine başlamadan önce bebeğin kaç haftalık olduğu tespit edilir. Muayene masasına alınan kişinin vajinasına spekulum yerleştirilir. Spekulum yerleştirildikten sonra vajina içerisi solüsyonlarla temizlenir. Bu noktadan sonra anestezi yapılır. Anestezi yapılan hasta artık hissizleşir. Rahim ağzı gebeliğin alınacağı alan kadar açılır. Daha sonra vakum yöntemi ile gebelik alınır ve sonlanır. Kişi kısa sürede kendine gelir ve ayağa kalkabilecek durumdadır. Tuzla kürtaj işlemler aşamasında çok dikkatlidir. Olası bir hataya izin vermez. Kürtajın tam olarak yapıldığından emin olur. Kürtaj yaptıran kişiyle ilgilenir.
Kürtaj İşleminde Hangi Anestezi Kullanılır?
Ağrılı bir işlem olduğu için kişinin uyuşturulması şarttır. Kürtaj işlemi yaptıracak kişiye lokal anestezi ya da genel anestezi yapılabilir. Tuzla kürtaj hangi anestezinin yapılacağı konusunda kişiyi bilgilendirir. Lokal anestezi yapıldığı takdirde kişi uyanıktır ve tüm işlemleri görebilir. Ancak bu sırada bölgesel uyuşturulma yapıldığı için acı hissetmez. Genel anestezide kişi tamamen uyur haldedir. Hiçbir işlemi görmez. Uyandığı zaman operasyonu hatırlamaz.
Kürtajın Yapılmama Durumu Var Mı?
Kürtaj işleminin yapılmama durumu vardır. Tuzla kürtaj gelen kişileri muayeneye alır. Muayene sonucunda, yumurtalarda enfeksiyon olması halinde, kanın pıhtılaşması halinde ve kalp, akciğer hastası olması ve anesteziye karşı alerjik reaksiyonlar göstermesi durumunda kürtaj işlemi yapılmaz.
Kürtajın Yapılma Amaçlar Nelerdir?
İlk olarak kürtajın amacı gebelik sonlandırmadır. Gebeliğini sonlandırmak isteyen kişiler kürtaj yaptırmaktadır. Fraksiyon kürtaj, 40 yaş üstü kadınlarda şiddetli kanamaları tedavi etmek için uygulanır. Endometriyal Dating, kısır olup olmadığını öğrenmek isteyen kişiler yaptırır. Adetin 21. gününde rahimden parça alınır ve kısırlık testi yapılır. Rest kürtaj, düşük işleminden sonra yarım düşük gerçekleşmişse kalan parçaları almak için yapılır.
Ne Zaman Doktoru Aramalıyım?
Kürtaj işlemi bittikten sonra bir süre bazı durumlar yaşanabilmektedir. Bu durumlar hakkında Tuzla kürtaj gerekli bilgileri vermektedir. Kürtaj sonrası bazı durumlarda hemen doktora başvurmak gerekir. Bu durumlar,
– Baygınlık yaşanması durumunda
– Kanama miktarı sürekli olarak artıyorsa
– Kürtaj işleminin üzerinde 3 hafta gibi bir süre geçmesine rağmen kanamalar devam ediyorsa
– Çok uzun süre sonra adet sancılarına benzer sancılar devam ediyorsa
– Kramplar ve kasılmalar uzun süreden sonra hala devam ediyorsa
– Yüksek ateş yaşanıyorsa
Hemen doktora başvurulmalıdır. Doktorun önerisi üzerine gerekli tedavilerin yapılması gerekir.
Kürtaj İşlemi Kısırlığa Neden Olur Mu?
Kürtaj sonrası kısırlığa neden olan şey Asherman sendromudur. Bu sendrom rahim içi yapışıklıktır. Bu sendromun yaşanmaması için uzman doktorun kürtaj işlemini iyi yürütmesi gerekmektedir. Kürtaj tekniği olarak Vakum tekniği kullanıldığı için Asherman sendromunun yaşanması çok azdır. Bir daha gebe kalamama durumu sadece buna bağlı değildir. Bu durum kişiye de bağlıdır. Kürtaj sonrası kişi temizliğine son derece dikkat etmelidir. Enfeksiyon kapmamalıdır. Doktorun önerdiği ürünleri her gün tam zamanında ve önerilen ölçüde kullanılmalıdır. Doktorun önermediği herhangi bir şey denenmemelidir. Herhangi bir riskin var olup olmadığını anlamak için tekrardan kontrole gitmelidir.